Permanent make-up

HVAD ER PERMANENT MAKEUP OG HVORDAN UDFØRES DET?

Permanent Makeup er en procedure, hvor man, ved hjælp af specialfremstillede nåle og udstyr, deponerer pigment øverst i det dermale hudlag. Grundet den overfladiske placering af pigmentet vil det gradvist falme over tid og man skal således være indstillet på, at man jævnligt skal vedligeholde sine bryn, såfremt at man ønsker at bevare sin Permanente Makeup. På selve behandlingsdagen, skal du udfylde og underskrive nogle formularer vedr. dit helbred og alt hvad der ellers kan have indflydelse på behandlingen. Her er det afgørende at du opgiver de fuldstændige korrekte oplysninger til behandleren, af hensyn til sikkerheden ved din behandling.

Inden behandlingen, vil du få påført bedøvelsescreme på det område, du skal behandles. Denne bedøvelse skal sidde på huden i ca. 20-30 min. Herefter vil opmåling og optegning finde sted og du vil blive bedt om at godkende optegningen og give din mening til kende. Såfremt at der er lidt rettelser ifht. dine ønsker, vil disse blive foretaget og du vil blive bedt om at godkende igen. Behandlingen påbegyndes først når du har godkendt formen og du og behandleren er enige om, at det er den rette form til dig, taget din ansigtsform og knoglestruktur i betragtning. Herefter påbegyndes selve proceduren.

Efter behandlingen vil du højst sandsynligt være mere eller mindre hævet og rød i området og farven vil oftest fremstå mørk og markant. Hævelsen fortager i løbet af 1-2 dage og rødmen ligeså. Farven vil dog blive yderligere markant i dagene efter, dette skyldes ganske enkelt helingsprocessen og oxidering af farven samt at der dannes en sårskorpe på området. Af disse årsager, kan man heller ikke vurdere det endelige resultat på dette tidspunkt og man er således nødsaget til at væbne sig med tålmodighed og undlade at “panikke” over den mørke farve og blot lade helingsprocessen ske i det tempo, som er naturligt. Farven vil typisk falme 20-60% afhængig af behandlingsområdet og den teknik der er benyttet. Din behandler vil give dig et kvalificeret bud på, hvor meget farven forventes at falme i det enkelte tilfælde.

Efter ca. 4-10 dage vil sårskorpen gradvist falde af i små flager og farven kan, på dette tidspunkt, se en smule transparant og lys ud. Nogle tror fejlagtigt, at der ingen farve er tilbage på dette stadie af helingsprocessen. Dette skyldes, som regel at huden er helt ny og derfor en smule lyserød. Huden skal herefter have tid til at “bygge sig op” til normal tykkelse igen, nøjagtig ligesom når et almindeligt sår heler og skorpen falder af, så er huden også en anden farve (lyserød), indtil huden er helt færdig med at hele og ligesom ved almindelige sår, så er det vigtigt at man ikke piller i det og/eller hiver sårflagerne af, da dette kan resultere i, at man hiver farven med ud og i værste fald kan man være uheldig at danne arvæv. 

Den komplette heling af huden er ca. 28-45 dage afhængig af hudtype, helbred, livsstil og alder og først herefter vil den endelige farve være synlig og det er samtidig også først her, man kan vurdere hvor man har mistet farve, hvor meget farve der er forsvundet og hvor der skal fyldes mere farve på. Immunforsvaret har ikke OCD eller et system, hvor det smider nøjagtig de samme hairstrokes på hvert enkelt bryn, derfor kan bryn se forskellige ud i ophelingsfasen og derfor skal du til efterbehandling. Hvis du er typen som bliver blå omkring dine sår eller insektbid, eller har olieret hud, kan du blive blå omkring hvert enkelt lille hairstroke i ophelingen.

Det er af afgørende betydning, at du som kunde, forstår at en behandling med Permanent Makeup ALTID er en proces som kræver minimum 2 behandlinger og for nogle er det nødvendigt med en 3 behandling. Det er derfor påkrævet at man får foretaget en efterfølgende behandling 4-6 uger efter den oprindelige behandling. 

Permanent make-up hos Sar | Gulbæk udføres ved brug af Nouveau Contour maskiner og andet udstyr fra samme mærke.

Nouveau Contour er et af verdens førende mærker ifht. tekniske innovationer og nyskabelser inden for permanent makeup. Nouveau Contours maskiner er af den højeste kvalitet og vi har både digitale og computerstyrede maskiner, sat manuelle redskaber, hvilket sikrer en nøjagtighed på brøkdele af en millimeter for at kunne levere de absolut bedste resultater. Computeren kan styre nålens frekvens og nøjagtighed til 0,01 sekunder. I overensstemmelse med de strenge regler i EU, benyttes der naturligvis altid en ny og steril nål, til hver kunde og nålemodulet vil altid blive kasseret og destrueret efter behandlingen. Du kan derfor være fuldstændig tryg ved, at din behandling med Nouveau Contour, altid foregår professionelt og er helt og aldeles hygiejnisk og sikkert.

VIGTIG INFORMATION INDEN DIN BEHANDLING:
Når du har booket tid til en behandling, er der nogle vigtige forholdsregler du skal følge, for at sikre at du responderer bedst muligt på behandlingen.

Du skal undgå følgende 3 dage op til behandling:

 • – Indtagelse af blodfortyndende medicin
 • – Indtagelse af E-vitamin, fiskeolie og andre olier (MK olie, Udos Choice etc.)
 • – Indtagelse af stærke krydderier
 • – Indtagelse af stærk antibiotika
 • – Du skal undgå følgende 24 timer op til behandling:
 • – Alkohol
 • – Smertestillende (med undtagelse af Panodil)


FORESKELLE PÅ BRYN : 

Hairstrokes/Microblading: mest naturlige resultat, perfekt løsning til kunder med normal eller tør hudtype, bedste resultater er dog når kunden selv har en rimelig jævn fordeling af hår i det naturlige bryn og selv ønsker at brynet skal se naturligt ud, uden at skulle erstatte en tung bryn makeup. Korteste holdbarhed og kræver at kunden er indstillet på at holde dem ved lige jævnligt.

Hybridbrows eller 3D: Naturligt resultat, men med en smule mere visuel volume/tæthed. Bedst egnet til samme hudtyper som ved hairstrokes/MB. God løsning, hvis kunden mangler dele af deres naturlige bryn, for at bygge en visuel tæthed op omkring den manglende del af brynet. Også ideel til kunder som er vild med hairstrokes, men samtidig ønsker mere volume, som ved powderbrows. 

Powderbrows: Ideel til kunder, som er vant til at tegne deres bryn relativt markant til dagligt og som ønsker at opnå et lignende look uden nødvendigvis at skulle tegne dem op. Er ligeledes god til fedtede/grove hudtyper, som holder dårligt på farve og dem som ikke ønsker at skulle genopfriske brynene ofte. 
Fashion Powderbrows: Ideel til kunder, som godt kan lide et let pudderagtigt optegnet bryn med en jævn farvelægning, frem for hairstrokes. Et rigtig godt alternativ til et relativt naturligt look – også til kunder som eksempelvis ikke har en god hudtype til hairstroke. 

Før - Hairstroke bryn - Hybrid bryn
Før – Hairstroke bryn – Hybrid bryn
 
 
Hairstroke bryn
Hairstroke bryn
 
 
Hairstroke bryn
Hairstroke bryn
 
 
Hybrid bryn
Hybrid bryn
 
 
Powderbrows
Powderbrows
 
 
Fashion powderbrows
Fashion powderbrows
 
 
I princippet er Permanent Make-up egnet til alle, men personer som kan nikke genkendende til følgende, kan især have meget stor glæde af Permanent Make-up:

 • Manglende hårvækst 
 • Assymmetriske bryn og/eller dårlig form på det naturlige bryn
 • Allergi over for kosmetik
 • Usikre hænder
 • Brugere af briller og/eller kontaktlinser
 • Alopecia

Før og efter kemobehandling (læge erklæring er påkrævet)
Der kan selvfølgelig være mange andre årsager til at man ønsker Permanent Makeup, end det som er remset op ovenfor, dette er blot for at nævne nogle få.

Som udgangspunkt, skal man være sund og rask, når man modtager behandling og derfor er der således personer der ikke er egnede kandidater til Permanent Makeup, du kan læse de mest almindelige kontraindikationer der er tale om, herunder: 

 • Ehler-Danlos syndrom (bindevævssygdom)
 • Alle former for kræftsygdomme (der skal forelægge en læge erklæring, såfremt at der behandles alligevel og det er således også på eget ansvar at behandlingen udføres)
 • Ichtiosis (Hudsygdom)
 • Psoreasis i det område der skal behandles (hudsygdom)
 • Tendens til keloid ardannelse
 • Lupus (reumatisk sygdom)

Udover disse kontraindikationer er der også en række forbigående kontraindikationer, som kan betyde at du skal vente med behandling og derfor er det vigtigt at du oplyser din behandler om dit helbred, således at behandleren kan råde og vejlede dig korrekt. Se eksempler på forbigående kontraindikationer herunder:

 • Gravid og/eller ammende
 • Brug af Roaccutane
 • Brug af Kortokosteroider
 • Betændelsestilstande i kroppen
 • Feber
 • Hormonforstyrrende præparater

Udover det oplyste ovenfor, har vi en meget klar behandlings politik på andre områder også, dette er for at beskytte os selv, men lige så meget for at beskytte dig, som kunde, og for at undgå eventuelle misforståelser og/eller dårlige oplevelser i behandlingsforløbet. 

Som udgangspunkt behandler vi ikke på kunder, der ikke er korrekt og grundigt informeret omkring hvad Permanent Makeup er, eller på kunder der mangler forståelse for den proces som behandlinger indenfor permanent makeup er, samt de risici og forholdsregler der skal tages op til overvejelse inden man vælger at modtage behandling. 

Vi behandler heller ikke, hvis vi fornemmer, at du som kunde, er usikker ifht. behandlingen og ikke har tillid til vores faglighed, professionalisme samt vores færdigheder/kompetencer indenfor permanent makeup. 

GØR DET ONDT?
Graden af smerte ved en procedure indenfor permanent make-up, afhænger af flere faktorer. Det afhænger bl.a. af kundens individuelle smertetærskel, området hvorpå der behandles, hvilken bedøvelse der benyttes, samt din behandlers tekniske færdigheder. Det vil sige at én vil opfatte en procedure i et gívent område som værende mindre smertefuldt, hvor en anden vil opleve den selvsamme behandling som værende decideret smertefuldt.

HVIS JEG NU IKKE KAN LIDE RESULTATET, HVAD SÅ?
Når du vælger at modtage denne type af behandling er det afgørende at beslutningen er velovervejet og at du har sat dig grundigt ind i proceduren samt undersøgt markedet, for at finde den rette behandler for dig. Det er vigtigt at du og din specialist er enige om hvad der er æstetisk korrekt og smukt, samt at dine forventninger til denne procedure er realistiske. Permanent make-up er en blivende behandling som du skal leve med i mange år efter og af samme årsag vil en professional behandler aldrig pigmentere før at optegningen er godkendt af dig som kunde. Derfor må det naturligvis forventes, at du er tilfreds med det du har godkendt, og at du har sat dig ordentligt ind i alle de informationer du modtager af din specialist. Såfremt at du ombestemmer dig vedr. Den form du har godkendt, ken din behandler ikke klandres for dette.

KAN JEG VÆLGE FARVEN SELV?
Nej, permanent makeup og farveteori er meget kompliceret og man kan ikke vælge farver, på samme måde som man gør med almindelig makeup. Der skal tages højde for din egen hudtone og hvilken behandlingsteknik der skal benyttes. Din Nouveau Contour specialist har modtaget grundig undervisning i farveteori, og kan give dig en sagkyndig rådgivning omkring hvilke farver der passer dig bedst og vil I sidste ende også udvælge den rigtige farve til dig. Der er et udvalg på mere end 66 farver til alle hudtyper, og det er endda muligt at blande en farve der er skræddersyet til din hudtone.

KAN JEG STADIG ANVENDE ALMINDELIG MAKE-UP?
Absolut. Permanent make-up er ikke påtænkt som en erstatning for eksempelvis en aftenmake-up, det tjener især det formål at skulle fremhæve. Du kan altid benytte ekstra make-up ovenpå, når først din Permanent Makeup er helet.

HVOR LANG TID TAGER BEHANDLINGEN?
Dette afhænger af den valgte behandling og din specialists færdigheder, men generelt vil det tage 2 – 3 timer, inklusiv konsultation, bedøvelse, optegning af formen, farvevalg og pigmenteringsproceduren.

ER DER NOGEN SÆRLIG EFTERBEHANDLING?
For at sikre at din permanente make-up bliver optimal, vil din Nouveau Contour specialist give dig nogle retningslinjer for, hvordan du skal behandle din permanente make-up samt en udførlig After Care vejledning på skrift. Efterbehandlingen har meget stor betydning for udfaldet af din behandling og dermed også for det endelige resultat, så det er vigtigt at du følger de angivne retningslinjer nøje.

ER SLUTRESULTATET SYNLIGT UMIDDELBART EFTER BEHANDLINGEN?
Nej. Den første uge efter behandlingen er pigmenteringen betydeligt mørkere end det endelige resultat. I løbet af den første uge vil intensiteten af farven aftage omkring 30-60% og derfor blive meget blødere. På grund af den naturlige cellefornyelse, vil slutresultatet af pigmentering først være synligt efter en periode på cirka 3 til 5 uger når huden er helt fornyet. Et færdigt resultat kan først forventes efter minimum 2 til 3 behandlinger, så det er vigtigt at man ikke antager at slutresultatet er synligt efter kun 1 behandling.

ER PERMANENT MAKE-UP SIKKERT?
Umiddelbart ja! Men det afhænger af følgende faktorer: din specialists viden og færdigheder, at du er sandfærdig omkring dit fysiske og psykiske helbred og at udstyret der benyttes er sikkert.

FOR DET BELØB, JEG BRUGER PÅ PERMANENT MAKE-UP KAN JEG KØBE EN MASSE BLYANTER OG MAKEUP!
Korrekt. Men er der også en make-up artist der styler dine øjenbryn, tegner en eyeliner for dig eller korrigerer formen på dine læber hver morgen når du står op? Følger denne make-up artist dig også på dine ferier for at rette din make-up når du kommer op fra en tur i havet eller fra swimmingpoolen? Permanent make-up medfører en bekvemmelighed du kan nyde hver eneste dag i årevis. Og denne form for bekvemmelighed og ekspertise koster naturligvis.

ER PERMANENT MAKE-UP DET SAMME SOM EN TATOVERING?
Princippet er lig hinanden. Med begge procedurer deponeres pigment i huden med nåle, men det er den eneste lighed. Udstyret, dybden pigmentet placeres i, teknikkerne og sammensætningen af pigmenterne er helt anderledes.

Behandler: Stine Gulbæk Nielsen
Stine Gulbæk Nielsen